MARKA şEHIRLER EğITIMI FUNDAMENTALS EXPLAINED

marka şehirler eğitimi Fundamentals Explained

marka şehirler eğitimi Fundamentals Explained

Blog Article

Bu sorunuza da kısaca “Evet” olarak cevap verebiliriz. Şehirler de sonuç olarak aynen bir ürün gibi tanıtılır; reklamları, PR çalışmaları yapılır, pazarlanır. Yine aynı noktaya geliyoruz; bir ürün ya da şehrin markalaşmasında yukarıda yazdığımız bütün konularda en önemli konu; bu işleri yaptıran (örneğin şehri yönetenler) ve yapan tarafların (Mimarlar, Tanıtım, Reklam, PR ve Pazarlama çalışmalarını yapan kişi/kuruluşlar) bu işleri nasıl yaptıkları, yapabildikleri ve yönetebildikleri ve yeterli yatırım ve harcamaları yapıp yapamadıkları ile ilgili bir konudur.

Başakşehir click here Belediyesi, eğitim yatırımlarıyla göz kamaştırıyor. Başakşehir Belediye Başkanı Yasin Kartoğlu’nun göreve geldiği 2017 yılından itibaren ilçeye 21 yeni eğitim yuvası kazandırıldı.

Şimdi bir şehrin marka olmasının ne demek olduğunu anlatmadan, ürünlerin nasıl markalaştırdığını anlatmaya çalışalım;

Toplanan verilerin analizi sonucunda, Amsterdam'ın çok yönlülüğünü ve hedef kitlesine ne anlatmak istediğini en iyi temsil eden, şehrin sixteen farklı boyuttan oluşan bir algı haritası geliştirilmiştir.

Bu bakımdan meslek, deneyim ve marka konusunda uzman bilgisine ihtiyaç duyan bir konumdadır. Peki marka danışgentlemanı olma yolunda hangi advertisementımları atmak gerekir ve nasıl marka danışmaleı olunur? Gelin bu sorulara birlikte yanıt arayalım.

Günümüz dünyasında ülkelerin başkentlerinin o ülkenin aynı zamanda en fazla marka değeri taşıyan şehri (Roma, Londra, Paris, Tokyo vb) olduğu görülüyor.. Pek az sayıda ki ülkede istisnai nedenlerden ötürü bu durum farklı olabilmektedir.

Başakşehirli çocuk ve gençlerin eğitimine destek olmak amacıyla ilçenin farklı noktalarında hizmete açılan on bir kültür yaşam merkezi ve bir gençlik merkezi bulunuyor.

Ve bunun ardından, öncelikle yukarıda belirttiğimiz gibi, bu işin başındaki görev alacak, yönetecek kişilerde yüksek derecede bilgi, kültür, dünya görüşü, sanatsal yeterlilik ve vizyon gereklidir. Bu olmadan ne bir ürünün ne de bir şehrin markalaşması mümkündür. Gerçekten doğru bir başlangıç isteniyorsa, bu da ölçümlenebilir. Günümüzde her şey sadece gerçek bilgiye, uzmanlığa dayalı olarak yapıldığında gerçekten iyi ve yüksek bir sonuç alınabiliyor, bunu hepimiz biliyoruz. Hele bir şehrin markalaşması söz konusu ise, bu daha da çOkay önemidir. Bunun aksi durumunda, yıllarca markalaşma konusunda çalışılsa, büyük paralar harcansa da başarılı olunamaz. Burada çOkay önemli bir konu; bir inşaat yapılırken bile başka bir inşaat şirketi, o inşaatın doğru yapılıp yapılmadığını kontrol eder, denetler. “Bir şehrin markalaşması” konusu da yukarıda bazı yerlerde değindiğimiz üzere, çAlright zor ve yüksek uzmanlık isteyen konuların toplamıdır. Bu konuda gerçekten iyi bir sonuç almak isteniyorsa, bu konunun gerçek uzmanlarının danışmanlığında bu işlerin planlanması, yapılması, yaptırılması, denetlenme ve kontrol edilmesi şarttır.

Bu yüzden yapılacak en büyük yatırımlardan biri şehir insanına bu konuda yatırım yapmak olacaktır.

Piyasada ürünler bazında bakarsak, “Marka olmayı”, kendi sektöründe genel olarak ilk ten’a girmek olarak tanımlayabiliriz.

Stratejik bir pazarlama aracı olarak markalar alıcı ve satıcı arasında bir köprüdür. Bir fikri ve kişiliği temsil eder. İnsanların kalite algısını etkiler. Firmanın sunduğu fiziksel faydanın yanında duygusal fayda sağlar ve bundan dolayı müşterinin değer algısı değişir.

Marka danışmanlık ya da danışmanlık hizmeti veren şirketlerde, ofislerde ve ajanslarda doğrudan doğruya marka işletmesinde ya da bağımsız bir şekilde çalışmasını gerçekleştirir.

Bir markalaştırılacak ürünün kuvvetli bir ürün olması şarttır. Bir ürünün “kuvvetli” olması demek; o ürünün kaliteli olması, ambalajının güzel olması, tasarımının, dış görünümünün güzel olması, tüketicinin önemli bir sorununu çözmesi, işlevselliği olması, reklam ve tanıtımlarının, satıldığı yerin, satış ortamının güzel ve konuya uygun olması, insanları (hedef kitlesini) her yönüyle etkilemesi, ürünü satın alana, kullanana nihai bir mutluluk vermesidir.

İletişim sektöründeki bol kazanç sağlayan mesleklerden birisi de şüphesiz ki marka danışmanlığıdır. Bir işletmeye ya da bir işletmenin sahip olduğu markaya danışmanlık hizmeti veren marka danışmaleı, marka yönetimi konusunda bilgili, yetkili kişilerden birisi halindedir.

Report this page